«Бюрократизм года 2020»

Предпринимательская деятельность
Число сообщений: 3

Учреждение: CSB

CSB apkopo finanšu datus, kurus iespējams iegūt no VID- tas ir ļoti liels slogs uzņēmējiem, grāmatvežiem sniegt datus atkārtoti, turklāt tiek apkopota informācija, kura ir jāizdomā, jo reāli dzīvē tādus datus mazie uzņēmumi neuzskaita(piemēram elektroenerģijas resursus).

Число голосов: 80

Учреждение: Uzņēmumu reģistrs

Šī gada janvārī SIA vienīgais īpašnieks un valdes loceklis ierodas Uzņēmumu reģistrā Pērses ielā 2 ar paša parakstītu iesniegumu Uzņēmumu reģistram. Iesniegumu nepieņem bez personu apliecinoša dokumenta uzrādīšanas (aizmirsts paņemt līdzi). Valdes loceklis aiziet 200m tālāk uz pasta nodaļu un bez pases uzrādīšanas nosūta to pašu iesniegumu Uzņēmumu reģistram. Iesniegums pieņemts, izmaiņas izdarītas.

Число голосов: 63

Учреждение: Nodarbinātības valsts aģentūra

No savas pieredzes, varētu piešķirt balvu šai iestādei. Pēc pašas vēlēšanās nomainīju valsts darbu ar privāto biznesu. Dažus mēnešus saņēmu bezdarbnieku pabalstu , tādēļ biju spiesta kontaktēties ar šo kantori. Paveca darbiniece man uzreiz piedāvāja aizpildīt anketu, vai man nepieciešams karjeras konsultants. Pateicu viņai, ka man tāds nav nepieciešams, jo esmu nolēmusi nodarboties ar privātu biznesu-dibināt bioloģisko zemnieku saimniecību. Tas netika ņemts vērā. Esot jāaizpilda šī anketa. Diezgan sadusmota "uz dullo" savilku ķeksīšus, pēc kā viņa sjcināja, ka man nepieciešams karjeras konsultants. Teicu, ka viņa velti tērē savu un manu laiku , kas aizņēma divas tikšanās reizes, taču viņa palika pie sava. Bēdīgi!

Число голосов: 0